Folkets brygger

Folkets brygger

Rett foran byens storstue ligger Rådhusbryggene. Her skaper fjord- og seilbåter en kai med folkelig stemning og et mylder av liv det knapt finnes maken til. Honnørbrygga direkte foran Rådhuset tar i mot både kongelige skip og mindre småbåter som velger sjøveien på sin ferd mot hovedstaden.

Det er ved Rådhusbryggene de fleste charterbåtene i Oslo ligger til kai, og herfra hentes og bringes folk som skal ut på tur i Oslofjorden. Ferjene til Nesodden og de mange sommerøyene går også fra Rådhusbryggene, og nesten tre millioner pendlere må gjennom Rådhusplassen årlig på sin vei til eller fra jobb.

Kiss and sail på Honnørbrygga
Honnørbrygga er ikke bare for kongelige, nå har det også blitt åpnet opp for at småbåter kan legge til kai for korte opphold hvis de vil ta folk ombord. Akkurat nok tid til å gi en av Rådhusbryggene et lite kyss før man setter nesen ut mot fjorden.

Fersk fisk og fisketorg
Grytidlig hver morgen kl. 07 alle dager unntatt søndag og mandag kommer lokale fiskebåter inn til Rådhusbryggene for å selge fisk og reker til byens befolkning. Båtene fra Indre Oslofjord Fiskarlag kommer direkte fra fiske i Oslofjorden, og blir liggende helt til dagens fangst er solgt. Det tar ikke lang tid.

Rekene blir for det meste fisket mellom Horten og Filtvet, men båtene drar så langt ut som til Færder når det er fint vær.

Ved Rådhusbrygge 4, den som ligger nærmest Aker Brygge, er det også planer om å lage et fisketorg. Dette torget som sies å skal åpne i april 2016.