Havnelangs nærmer seg

Søndag 5. juni fra kl. 12 - 16 går «Havnelangs» av stabelen med aktiviteter og underholdning for hele familien.

Bli bedre kjent med havna, delta på byens største rebuskonkurranse og avslutt med Norges største food-bonanza!

Det er femte året på rad at Oslo Havn arrangerer det populære familiearrangementet. Årets Havnelangs er nesten fem kilometer lang og går fra Filipstad i vest til Sukkerbiten i øst. I år er det med 52 rebusposter og over 30 deltakende aktører med et vidt spekter av aktiviteter, og vi har satt opp gratis transport med egne båter, tog og buss for publikum. De aller fleste aktivitetene er gratis.

- Dette er årets morsomste dag i havna med aktiviteter og underholdning for store og små, sier havnedirektør Anne Sigrid Hamran i Oslo Havn KF.

For de minste
For barna er det mange aktiviteter. Bli med på rebuskonkurranse, finn svaret på havnegåten og vinn fine premier. Om bord på Eliasbåten kan barna også lære om godt sjøvett og på seilbåten Legend får de prøve seg som miljøpirater. På Filipstad får barn som liker store maskiner muligheten til å ta en tur opp i en av de mange maskinene som til daglig er i drift i Oslo havn og Brann- og redningsetaten lar både små og store få sitte bak rattet på en veteranbrannbil. På Vippetangen arrangeres også en fiskekonkurranse for barn som vil prøve fiskelykken.

For ungdommer
Oslos ordfører Marianne Borgen åpner høytidelig Ung Oslos sommerleir på Sukkerbiten kl. 14 og det blir konkurranser og aktiviteter både til lands og til vanns. De som har lyst til å teste ut skatebanen som ble brukt av
verdensstjernene under X- Games tidligere i år, får også mulighetene til det. Det skjer i skur 13. Det er gratis å låne utstyr. I treningsparken utenfor blir det også luftig turnakrobatikk med freestylegruppen Psysix.

Historisk og mangfoldig
Bli med om bord i en av de mange båtene som ligger ankret langs havnen, som fullriggeren Christian Radich og dampskipene DS Børøysund og DS Styrbjørn.

Utenfor havnelageret ved operaen ligger Noahs Ark, som er Europas første flytende museum for bibelske fortellinger. Arken er riktignok ikke en del av havnelangs-arrangementet, men er vel verdt et besøk. 

Norges største food-bonanza på Vippetangen
Norges største samling av matboder noensinne skjer på Vippetangen i år. Så på søndag behøver ingen å gå sultne hjem. Her blir det servert alt fra sushi og tex mex til grillmat og boller. Det blir også mattilbud
om bord på danskebåtene og egne havnelangsmenyer i restaurantene på Akershuskaiene og Sukkerbiten.

Se programmet for Havnelangs

Sted: Oslo havn
Dato: Søndag 5. juni.
Klokkeslett: kl. 12- 16 

Kontakt: Havnedirektør Anne Sigrid Hamran 917 04 995

              Kommunikasjonsrådgiver Trude Thingelstad 917 09 287