Havnepromenaden på Akershusstranda åpnet

En mer publikumsvennlig havnepromenade på Akershusstranda er åpnet, og til helgen entrer de Lillos scenen på musikkfestivalen "Under festningen".

Den offisielle åpningen ble foretatt av Byrådssekretær for næring og eierskap, Bettina Thorvik og Oslo Havns styreleder, Bernt Stilluf Karlsen 29. juni. deLillos blir første band ut på byens nye konsertscene «Under Festningen»  på den nye havnepromenaden fredag 1. juli.

Bernt Stilluf Karlsen taler 704 pix

Oslo Havns styreleder, Bernt Stilluf Karlsen takket alle for godt arbeid for et mer publikumsvennlig område.

Mer publikumsvennlig
Oslo Havn KF har det siste året rustet opp havnepromenaden på Akershusstranda nedenfor festningen med nytt dekke, sittemøbler og gressplener som folk kan slå seg ned på.
Mange har sikkert fått med seg det nye dekket prydet av morsealfabetet.
Trafikkmønsteret er også lagt om, og det er valgt en «shared space» løsning for området som brukes av gående, syklende, og til dels varetransport og busser i forbindelse med cruise- og passasjertrafikken.

- Vi synes det er spennende at Oslo får en ny konsertscene på havnepromenaden, rett nedenfor byens flotte festning og et steinkast fra rådhuset. Akershusstranda er et spennende område hvor fortid og nåtid møtes. Her ser du mye av byens havnehistorie samtidig som vi legger til rette for og ønsker at publikum tar området mer i bruk, sier Åsa  Nes, eiendomsdirektør i Oslo Havn.

Folk i sittemøbel Akershusstranda 704 pix

Bildet: Nye sittemøbler i tre - her er det bare å sette seg ned.

Kjente navn til byens nyeste konsertscene
Under Festningen, ved initiativtager  Kim A. Holm, vil i løpet av sommeren arrangere konserter med kjente norske og utenlandske artister. Først ut helgen 1-2. juli spiller deLillos og Maja på fredagen mens Postgirobygget og Erik og Kriss overtar stafettpinnen på lørdag. Raga Rockers og Senjahopen spiller fredag 5. august, mens Lars Winnerbäck og Anna Ternheim entrer scenen lørdag 6. august.

Redusert fremkommelighet, alternativ sykkelrute
På grunn av konsertene vil det i perioden torsdag 30. juni til søndag 3. juli og torsdag 4. august til søndag 7. august 2016  bli begrenset fremkommelighet i området. Det blir laget egen sykkeltrasè langs kaikant. Vi ber alle om å vise hensyn til sine medtrafikanter.

Kontakt:
Åsa Nes, Eiendomsdirektør, Oslo Havn KF 913 40 870
Kim A. Holm, arenasjef Under Festningen mob 908 91 219