Havnestyret i Oslo

Norges største og mest moderne havn ledes av disse personene.

Byrådet utnevnte 13. oktober 2016 nytt styre i Oslo Havn. Styret er valgt for perioden 2015- 2019.

Styreleder
Roger Schjerva (se hovedbilde) ble født i Skien i 1968 og er bosatt i Halden/Oslo. Han er fra 2014 sjeføkonom i bransjeorganisasjonen IKT Norge. I 2005-2013 var han statssekretær (SV) i Finansdepartementet. Han var medlem av Havnestyret 2000-2005. Schjerva har studert samfunnsøkonomi.

- Oslo Havn er kjempeviktig for folk og næringsliv, for det grønne skiftet og for byutvikling. Jeg satt i havnestyret de fem første årene etter fjordbyvedtaket hvor vi la planene for det som har skjedd siden. Jeg gleder meg over å være tilbake. Jeg ønsker at Oslo Havn skal være en givende arbeidsplass hvor vi jobber sammen for å øke volumet og kapre andeler fra trailertrafikken, uttalte Schjerva ved utnevnelsen.

Erling Lae 490

Erling Lae

Nestleder
Erling Lae ble født i Oslo i 1947 og er bosatt på St. Hanshaugen i Oslo. Han har sittet som byrådsleder i Oslo i perioden 2000-2009 og som nestleder i Høyre fra 2008 til 2010. 2010-2016 var han fylkesmann i Vestfold.  Lae er filolog med historie hovedfag.

Noen nåværende tillitsverv:
- Leder arbeidet med NOU om søndagshandel
- Styreleder i Norsk Friluftsliv
- Styreleder i Norsk institutt for kulturminneforskning

Signe Horn

 

Signe Horn

Signe Horn er i dag avdelingsdirektør for porteføljestyring i Direktoratet for forvaltning og IKT. Hun har tidligere vært eiendomsdirektør og direktør for strategi og samfunnskontakt i ROM Eiendom AS (nå BaneNOR Eiendom). Som eiendomsdirektør hadde hun ansvar for forvaltning, drift og utleie av ROM Eiendom sine ca 1000 bygg. Horn har sin kjernekompetanse innen strategi, politikk og myndighetskontakt. Hun har lang erfaring fra politisk arbeid og har tidligere vært byråd for barn og utdanning, byrådssekretær for finans, leder av kultur- og utdanningskomiteen i Oslo kommune og politisk rådgiver i Nærings- og energidepartementet. Hun har også vært kommunikasjonsdirektør i Konkurransetilsynet og kommunikasjonssjef i Fornyings- og administrasjonsdepartementet.
 
Horn har hatt flere styreverv og sitter i dag i styret i Kultur- og idrettsbygg KF og Oslo Nye teater.

Merete Agerbak Jensen 490

Merete Agerbak-Jensen.

Merete Agerbak-Jensen ble født i Oslo i 1967 og er bosatt i Oslo sentrum. Merete er i kommunikasjonssjef i Klimaetaten i Oslo kommune. Hun har tidligere vært kommunikasjonsdirektør i UNICEF Norge, kommunikasjonsdirektør i Avinor og to ganger kommunikasjonsdirektør i Sporveien (2004-2006 og 2009-2012). Agerbak-Jensen har også vært byråd for Høyre i Oslo to ganger, først for miljø og samferdsel (1998-2000) og senere for byutvikling (2006-2009). I begge disse jobbene var Oslo Havn og dens plass i byen sentral. Agerbak-Jensen er utdannet journalist fra Journalisthøgskolen i Oslo og har også et grunnfag fra UiO i litteraturvitenskap.

Noen verv:
- Nestleder i Oslo Høyre
- Leder i Oslo Unge Høyre
- Div. verv i Lyn Fotball og Ski- og Fotballklubben Lyn
- Styremedlem i Europabevegelsen

  Silje Kjosbakken 490

Silje Kjosbakken.

Silje Kjosbakken ble født i Oslo i 1981 og bor i Sørum. Hun jobber for Hyundai Merchant Marine og har jobbet med container frakt/logistikk siden endt utdannelse. Hun er utdannet innen shipping og logistikk.

Geir Rognlien Elgvin 490

Geir Rognlien Elgvin

Geir Rognlien Elgvin ble født i Arendal i 1976 og bor på Ruseløkka i Oslo. Han har bakgrunn fra rederinæringen, med operasjon av skip og HR, og jobber nå som prosjektdirektør. Han har tidligere jobbet i Wilhelmsen Ship Management, Sea Trucks Group Nigeria og Aker Solutions. Elgvin har gått VK2 reiseliv.

Verv:
- Styreleder i Oslo og Akershus elbilforening
- Styret i ØIF Arendal Elite Håndball
- Driftsstyret på Ruseløkka skole

Tom Haugvad 490

Tom Haugvad.

Brukerrepresentant
Tom Haugvad ble født i Oslo i 1954 og bor på Vinterbro. Han er daglig leder for Hevold Shipping. Haugvad har hovedsakelig jobbet med oversjøiske transporter, både som speditør og rederiagent, og har helt fra starten av sin yrkeskarriere hatt et nært forhold til havnevirksomhet og Oslo Havn. Haugvad har gått befalsskolen i Kystartilleriet og speditørskolen.

Verv:                
- Styremedlem i Oslo Speditørforening i flere perioder
- Styremedlem NHO Logistikk og Transport i flere perioder

Lars Birger Salvesen 490

Lars Salvesen.

Fylkeskommunens representant
Lars Salvesen ble født i 1972 og bor på Eidsvoll. Salvesen ble valgt inn i Akershus fylkesting for Kristelig Folkeparti i 2003. 2007-2011 var han leder av Hovedutvalg for samferdsel og miljø, og siden 2011 er han fylkesvaraordfører for Akershus fylkeskommune. Salvesen satt i Havnestyret også i forrige periode.

Tidligere hovedverv/stillinger:

- Rådgiver KS
- Politisk rådgiver for KrF på Stortinget, samferdsel m.m.
- Generalsekretær KrFU

Kenneth Gromsrud 490

 Kenneth Gromsrud.

 De ansattes representanter

Kenneth Gromsrud ble født i Oslo i 1977 og bor i dag på Skytta i Nittedal. Han har fagbrev som rørlegger, og jobber i eiendomsavdelingen med drift og vedlikehold av Oslo Havns byggningsmasse. Gromsrud jobbet tidligere i Oslo-Akershus Rørleggerbedrift og Oslo Vei.

Ola Laskemoen 490

Ola Laskemoen.

Ola Laskemoen ble født i Oslo i 1983 og er bosatt på Vålerenga. Ola har permisjon fra sin stilling i Oslo Havn KF, og jobber nå i Fagforbundet.

Verv:
-Tidligere leder av Oslo Havnevesens Personalforening
-Varamedlem i Seksjon samferdsel og teknisk i Fagforbundet Oslo
-Representant i LO Oslos representantskap