Norsk utfordrer med ny containerlinje

Det nyetablerte norske selskapet Viasea Shipping vil gå i fast rute mellom Rotterdam, Oslo og Moss, og vil som eneste aktør tilby et rendyrket shortsea-konsept.

Første båt ankommer Oslo 7. november.

Shippingselskapets primærmarked er Norge og BeNeLux-landene, men Tyskland, Nord-Frankrike og Storbritannia er også viktige markeder for selskapet.

Viasea Shipping vil ha hovedsete i Moss og et avdelingskontor i Rotterdam, Nederland.

En viktig del av forretningskonseptet er å unngå store og trafikkerte terminaler, og tilby speditører å levere og hente på kaia. Daglig leder i Viasea Shipping, Morten Pettersen, har stor tro på konseptet.

- Dagens situasjon tilsier at det er rom for en mindre aktør med et høyt servicenivå. Det er et stort potensial i å flytte gods fra vei til sjø og vi vil gjøre det lett å velge et miljøvennlig fraktalternativ som sjøtransport, sier Pettersen i en pressemelding.

Selskapet har en fast seilingsplan og vil anløpe containerterminalen på Sjursøya, som drives av Yilport Oslo, hver mandag.

Oslo Havn ønsker Viasea Shipping og andre selskaper som ønsker å satse på miljøvennlig sjøtransport lykke til og velkommen til Oslo havn.