Nytt havnestyre i Oslo

Norges største og mest moderne havn skal ledes av disse personene i årene som kommer.

Byrådet utnevnte 13. oktober nytt styre i Oslo Havn.

Styreleder
Roger Schjerva (se hovedbilde) ble født i Skien i 1968 og er bosatt i Halden/Oslo. Han er fra 2014 sjeføkonom i bransjeorganisasjonen IKT Norge. I 2005-2013 var han statssekretær (SV) i Finansdepartementet. Han var medlem av Havnestyret 2000-2005. Schjerva har studert samfunnsøkonomi og er Arbeiderpartiets representant til styret.

- Oslo Havn er kjempeviktig for folk og næringsliv, for det grønne skiftet og for byutvikling. Jeg satt i havnestyret de fem første årene etter fjordbyvedtaket hvor vi la planene for det som har skjedd siden. Jeg gleder meg over å være tilbake. Jeg ønsker at Oslo Havn skal være en givende arbeidsplass hvor vi jobber sammen for å øke volumet og kapre andeler fra trailertrafikken, sier Schjerva.

ErlingLae.jpg

Erling Lae (foto: Fylkesmannen i Vestfold).

Nestleder
Erling Lae ble født i Oslo i 1947 og er bosatt på St. Hanshaugen i Oslo. Han har sittet som byrådsleder i Oslo i perioden 2000-2009 og som nestleder i Høyre fra 2008 til 2010. 2010-2016 var han fylkesmann i Vestfold.  Lae er filolog med historie hovedfag.

Noen nåværende tillitsverv:
- Leder arbeidet med NOU om søndagshandel
- Styreleder i Norsk Friluftsliv
- Styreleder i Norsk institutt for kulturminneforskning

 

HildeSingsaas.jpg

Hilde Singsaas.

Medlemmer
Hilde Singsaas ble født 1972 og er bosatt i Oslo. Hun har siden 2015 vært direktør i Arbeidsgiverforeningen Spekter. Hun kom da fra stillingen som kommunikasjonsdirektør i Norges Bank. I årene 2006-2013 var hun statssekretær ved Statsministerens kontor og siden i Finansdepartementet. Hun har tidligere arbeidet i ECON analyse. Hilde Singsaas er statsviter.

Verv:
- 2005-2007: Styreleder i Kampen Vålerenga Arbeiderpartilag
- 2003-2007: Nestleder i styret i Gamle Oslo Arbeiderparti

MereteAgerbakJensen.jpg

Merete Agerbak-Jensen.

Merete Agerbak-Jensen ble født i Oslo i 1967 og er bosatt i Oslo sentrum. Hun har de siste fire årene jobbet som kommunikasjonsdirektør i UNICEF Norge. Hun har også vært kommunikasjonsdirektør i Avinor og to ganger kommunikasjonsdirektør i Sporveien (2004-2006 og 2009-2012). Agerbak-Jensen har også vært byråd for Høyre i Oslo to ganger, først for miljø og samferdsel (1998-2000) og senere for byutvikling (2006-2009). I begge disse jobbene var Oslo Havn og dens plass i byen sentral. Agerbak-Jensen er utdannet journalist fra Journalisthøgskolen i Oslo og har også et grunnfag fra UiO i litteraturvitenskap.

Noen verv:
- Nestleder i Oslo Høyre
- Leder i Oslo Unge Høyre
- Div. verv i Lyn Fotball og Ski- og Fotballklubben Lyn
- Styremedlem i Europabevegelsen

  SiljeKjosbakken.jpg

Silje kjosbakken.

Silje Kjosbakken ble født i Oslo i 1981 og bor i Sørum. Hun jobber for Hyundai Merchant Marine og har jobbet med container frakt/logistikk siden endt utdannelse. Hun er utdannet innen shipping og logistikk. Kjosbakken er partiet Rødt sin representant til havnestyret og har egen blogg.

Geir Rognlien Elgvin Foto May Elin Aunli.jpg

Geir Rognlien Elgvin (foto: May Elin Aunli).

Geir Rognlien Elgvin ble født i Arendal i 1976 og bor på Ruseløkka i Oslo. Han har bakgrunn fra rederinæringen, med operasjon av skip og HR, og jobber nå som prosjektdirektør. Han har tidligere jobbet i Wilhelmsen Ship Management, Sea Trucks Group Nigeria og Aker Solutions. Elgvin har gått VK2 reiseliv.

Verv:
- Styreleder i Oslo og Akershus elbilforening
- Styret i ØIF Arendal Elite Håndball
- Driftsstyret på Ruseløkka skole

TomHaugvad.jpg

Tom Haugvad.

Brukerrepresentant
Tom Haugvad ble født i Oslo i 1954 og bor på Vinterbro. Han er daglig leder for Hevold Shipping. Haugvad har hovedsakelig jobbet med oversjøiske transporter, både som speditør og rederiagent, og har helt fra starten av sin yrkeskarriere hatt et nært forhold til havnevirksomhet og Oslo Havn. Haugvad har gått befalsskolen i Kystartilleriet og speditørskolen.

Verv:                
- Styremedlem i Oslo Speditørforening i flere perioder
- Styremedlem NHO Logistikk og Transport i flere perioder

LarsBirgerSalvesen1.jpg

Lars Salvesen.

Fylkeskommunens representant
Lars Salvesen ble født i 1972 og bor på Eidsvoll. Salvesen ble valgt inn i Akershus fylkesting for Kristelig Folkeparti i 2003. 2007-2011 var han leder av Hovedutvalg for samferdsel og miljø, og siden 2011 er han fylkesvaraordfører for Akershus fylkeskommune. Salvesen satt i Havnestyret også i forrige periode.

Tidligere hovedverv/stillinger:

- Rådgiver KS
- Politisk rådgiver for KrF på Stortinget, samferdsel m.m.
- Generalsekretær KrFU

KennethGromsrud.jpg

 Kenneth Gromsrud.

 De ansattes representanter

Kenneth Gromsrud ble født i Oslo i 1977 og bor i dag på Skytta i Nittedal. Han er rørlegger av yrke og jobber i Eiendomsavdelingens Forvaltningssekjon med drift og vedlikehold av Oslo Havns byggningsmasse. Gromsrud jobbet tidligere i Oslo-Akershus Rørleggerbedrift og Oslo Vei.

src="filestore/Bildearkiv/Nytt_havnestyre_2016/OlaLaskemoen.jpg" id="ipsobj-Files.File-3644" class=" img thumbnail-Files-File thumbnail-Files-File thumbnail-Files-File thumbnail-Files-File" alt="Ola Laskemoen.jpg" style="width: 492px; height: 363px;" />

Ola Laskemoen.

Ola Laskemoen ble født i Oslo i 1983 og er bosatt på Vålerenga. Han er tømrer av yrke og jobber i Teknisk avdeling, hovedsakelig med driftsoppgaver tilknyttet Ekeberganlegget og oppfølging av kontrakt for daglig renhold. Laskemoen er hovedtillitsvalgt i Oslo Havn.

Verv:
-Leder av Oslo Havnevesens Personalforening
-Varamedlem i Seksjon samferdsel og teknisk i Fagforbundet Oslo
-Representant i LO Oslos representantskap