Sommer = høysesong for utenlandsfergene

Oslo Havn er Norges største fergehavn og har tre daglige fergeanløp til Danmark og Tyskland fra Vippetangen og Hjortneskaia.

Nesten tre millioner passasjerer reiser med utenlandsfergene hvert år. Fra Vippetangen går DFDS Seaways til København og Stena Line til Frederikshavn.

For fergeselskapene er sommeren den viktigste årstiden med flest reisende. I følge salgs- og markedssjef i Stena Line Ole Hermann Kjernsby er juli en spesielt viktig måned.

 – Trafikken er størst da, sier Kjernsby.

Reiser gjestene videre?

 – Mange skal videre etter ankomst til Frederikshavn. Mange barnefamilier reiser videre til Legoland, Djurs Sommerland og Fårup Sommerland. Andre ønsker seg byferie og reiser til Aalborg, Aarhus og Randers for å handle, nyte god mat og drikke eller besøke noen av museene. Atter andre reise nedover på kontinentet. Mange velger gjerne en alternativ rute hjem igjen, f. eks. Kiel – Göteborg og Rostock – Trelleborg, sier Kjernsby.

Også for dem som reiser med DFDS Seaways til København er ønskene forskjellig. 

– Noen reiser på mini-cruise for å hygge seg om bord og få noen timer i København. Andre booker hotell og blir noen dager, mens andre tar med bilen til et leid sommerhus eller fortsetter nedover i Europa, sier administrerende direktør i DFDS Seaways i Norge Roar Funderud.