Avfall og avløpsvann

Avfall og avløpsvann

Mål: Sortere avfall på en miljøeffektiv måte. Oslo Havn KF jobber for et renere hav, friskere luft og en grønnere by.

I 2017 kan Oslo Havn tilby levering av avløpsvann fra cruiseskip som anløper Søndre Akershuskai. Dette er inkludert i prisen på denne kaia. Dette må varsles innen 24 timer og skjema under om waster water delivery skal signeres og sendes sammen med avfallsskjema til trafikksentralen@ohv.oslo.no. Det blir tatt 10 stikkprøver i løpet av året som sendes til analyse for kontroll.

Vi har flinke folk som holder det rent pent og ryddig i Oslo havn, og vi er gode på gjenbruk av materialer internt i havna. Avfall i Oslo havn kan deles inn i kontoravfall, skipsavfall, anleggsavfall og avfall fra sjøen. Vår miljøbåt Pelikan plukker opp mange tonn avfall fra havneområdene hvert eneste år.

Endringer i Forurensningsforskriften 15.01.2018

Oslo Havn KF (HAV) har registrert at det i år kom endringer om bl.a farlig avfall fra skip. Dette kan medføre endringer i rutiner, men gjør med dette oppmerksom på at HAVs avfallsplan fortsatt er gjeldende. 

For å få skipene til å sortere som best de kan, gis det rabatter til alle skip som leverer tre fraksjoner eller mer når de ligger til kai. Rabatten er beskrevet i prislisten til Oslo Havn KF. 

Oslo Havn tilbyr sorteringsløsninger ved kaia i våre miljøstasjoner. Se kartet under for å finne nærmeste miljøstasjon (forkortet MS på kartet):

2016 Map of waste delivery facilities in the Port of Oslo 

Waste notification form / Avfallsskjema for Oslo (Word)

Waste information for cruiseship and agents

Waste water delivery form in the Port of Oslo

 

Prices for sludge, grey and black waste water - Stena Recycling 

Prices and terms at the Port of Oslo (ENG)

Stena Recycling Permission from Norwegian authorities

 

Kontakt:

Ved spørsmål om avfall og gjenvinning, kontakt Stena Recycling AS v/Svein Alfstad på tlf. 452 32 246 eller sentralbord tlf. 63 86 86 00 / kundeservice@stenarecycling.com

Please give us feedback

Please give us feedback

The Port of Oslo is ISO 14001 certified. That means that we are constantly looking to improve and reduce our environmental impact. Please give us feedback on our waste management.

  

 

Waste disposal form