Klart for fisketorg i Oslo

Fakta

Alt klart for fisketorg i Oslo

Avtale inngått mellom Oslo Havn KF og Foreningen Fisketorget i Oslo

Foto: Neste år kan du kjøpe fersk fisk og sjømat fra Oslos nye fisketorg hvis alt går etter planen. Illustrasjon 4 B Arkitekter

 

Klart for fisketorg i Oslo

Oslo Havn har inngått en avtale med Foreningen Fisketorget i Oslo. Går alt etter planen vil det nye fisketorget foran Rådhuset stå klart høsten 2014.

- Her skal vi kunne tilby fersk fisk og sjømat i vakre omgivelser rett ved sjøen og foran byens storstue. Dette skal bli et utstillingsvindu, ikke bare for Oslo, men for hele fiskenæringen, forteller Øyvind Helgesen fra Foreningen Fisketorget i Oslo.

søkes det etter noen som skal drive den nye fiskehallen. Innen 4. mars må de som har lyst til å drive stedet melde sin interesse.
Foreningen Fisketorget i Oslo jobber nå med å få finansieringen av bygget på plass. Bak Foreningen Fisketorget i Oslo står Indre Oslofjord Fiskarlag.

Transperent bygg
Den nye fiskehallen skal bygges nesten helt ute på kaikant på Rådhusbrygge 4 – brygga ved siden av Nesoddenbåtene.
Planlagt byggestart er i august. Den nye fiskehallen på 300 m2 skal ha høy arkitektonisk kvalitet, og fremstå som «gjennomsiktig».
Taket i glass er inspirert av en måkevinge og bygget har åpne glassfasader slik at det ikke tar noe av den vakre utsikten til sjøen.  

Positivt for byen og havna
Oslo Havn KF har skrevet en 30-års kontrakt med Foreningen Fisketorget i Oslo.
- Vi ser frem til at Oslo kan få sitt eget fisketorg, som vil bidra til enda mer folkeliv i havna, sier havnedirektør Anne Sigrid Hamran.

Med det nye fisketorget og med fiskebåtene som i dag selger fisk rett fra ripa vil Oslos befolkning få rik tilgang til mat fra sjøen.