Cruisesesongen er i gang

Fakta

AIDAstella er på sin jomfrutur til Oslo

Ankommer Oslo 19. mars kl.16

161 cruiseskip kommer til Oslo i år


 

Cruisesesongen er i gang

Årets første cruiseskip er flunkende nytt og kommer på sin jomfrutur til Oslo 19. mars.

Klokken 16:00 klapper et flunkende nytt AIDA-skip, med smilemunn i baugen, til Søndre Akershus kai. AIDAstella ble døpt i Rostock på lørdag og er på sin jomfrutur. Skipet er bygget på Meyer Werft i Papenburg. Skipet legger stor vekt på sikkerhet, trygghet og komfort og moderne underholdning. 

Skipet har 14 dekk slik hennes søsterskip AIDAblu også har. På den kulinariske siden har AIDAstella mye å tilby; med sju restauranter og tolv barer. Restaurantområdet er på mer enn 4000 m2.

Flest tyskere
Skipet er så godt som fullt med 2023 passasjerer om bord. Det er flest tyskere om bord, og hovedspråket er tysk selv om skipet seiler under italiensk flagg etter en sammenslåing med Costa Cruises noen år tilbake. 
Skipet har en besetning på 635. Bruttotonnasjen er 71 304, omtrent på størrelse med Color Line sine cruiseferger,  lengden er 253m. 

Overnatter
AIDAstella ligger over natten i Oslo. Det gir rikelig mulighet for passasjerene til å oppleve Oslos  underholdningstilbud i tillegg til guidede turer til byens severdigheter. Shopping kan testes ut før skipet forlater
byen kl 1300 på onsdag. AIDA skipene vil være hyppig å se i Oslo i sommer. De kommer hele 33 ganger til Oslo i år, hvor de vil ligger over natten 23 ganger.

161 cruiseskip har meldt sin ankomst til Oslo i år.