Danskebåtene pusses opp

Fakta

Pearl Seaways bygges om i begynnelsen av januar 2014.

Crown Seaways bygges om i april 2014

Hvert skip tar ca. 2000 passasjerer

Cirka 750 000 passasjerer seiler hvert år mellom Oslo og København

Danskebåtene pusses opp

DFDS skal oppgradere sine Københavnbåter for 120 millioner kroner.

Samtlige passasjerer, barnefamilier som konferansegjester, vil få stor glede av oppgraderingene som skal utføres på skipene Pearl Seaways og Crown Seaways.

- Etter å ha spurt nesten 70.000 eksisterende og potensielle passasjerer om hvilke ønsker de har når de reiser med Københavnbåten, er vi nå glade for å kunne bruke et solid beløp på å oppfylle mange av disse ønskene. Nyttige innspill til forbedringer har også kommet fra medarbeidere i DFDS, som til enhver tid møter gjestene og kjenner deres behov. Resultatet er at vi fra og med 2014 skal levere mye mer moderne skip, enda bedre service, flere fasiliteter og totalt sett en enda bedre om bord-opplevelse til våre passasjerer, sier Vivian Sivertsen, adm. direktør for DFDS Seaways i Norge.

Her er noen av endringene:

Mer til barnefamilier
Lugarer med plass til barnefamilier på fem er en av endringene. Adventure Club, barnas friområde med basseng og lekeplass, blir også utvidet. Her vil det bli etablert et nytt område med mat- og drikkeservering egnet for foreldrene. Det etableres også en pizza- og pastarestaurant, som supplement til gourmet-restauranten og Explorers Steak House som allerede finnes om bord.

Flere luksuslugarer
Pearl Seaways bygges ut med ekstra luksuslugarer, som får utsikt i skipets seileretning. Totalt blir det hele 50 ekstra lugarer på skipene.

Stor oppgradering av konferanserom
Konferansegjester utgjør en stor del av gjestene på ruten, og de kan se frem til enda mer moderne og fleksible lokaler hva angår romstørrelser og fasiliteter. Blant annet etableres det arbeidsstasjoner, samt at det audiovisuelle utstyret oppgraders.

Utendørsbarer i all slags vær
Det blir også investert betydelig i å modernisere barene. Blant annet skal de populære utendørsbarene forbedres og bygges om slik at de kan nytes også utenom sommersesongen, eller når været ikke er fullt så bra.

Noen av endringene, som 5-manns-familielugarer, vil være på plass allerede i sommer, mens den største ombyggingen skjer i januar og april 2014.

- Det har vært inspirerende og gledelig å kunne imøtekomme våre gjesters ønsker på mange områder, og la de få være med å skape fremtidens opplevelser om bord på våre skip. Vi håper og tror at etter disse forbedringene er vi enda nærmere våre gjesters visjon om hvordan en perfekt sjøreise skal være, og at dette vil bidra til at enda flere får øynene opp for hvor deilig sjøveien til København er, sier Vivian Sivertsen.