Julegavene kommer sjøveien

Visste du at mange av pakkene som havner under ditt juletre kommer inn over Oslo havn? Plakatkampanje på byens busskur vil fortelle at mange julegaver kommer sjøveien til Oslo.

Plakatene vises på busskur rundt i byen fra 7- 13. desember. 

Alt fra klær og sko til bøker, sportsutstyr og kaffemaskiner kommer sjøveien i containere til Oslo,  og fraktes fra havna ut til butikkene hvor de pakkes inn i fint gavepapir til glede for store og små, og for miljøet.

Ett vanlig containerskip inn til Oslo erstatter 400 trailere på veien. 400 trailere = 1 mil bilkø.

Flere mennesker - flere varer
I 2030 vil det bo 1,5 millioner mennesker i Oslo-området. Det er nesten 30 prosent flere innbyggere enn i dag. Det er ikke planlagt noen vesentlig utbygging av veiene inn til Oslo. Hvis alle skoene, klærne og maten innbyggerne trenger skal komme med lastebil, vil køene inn til Oslo vokse for hvert år som går. 

Oslo Havn vil doble kapasiteten i containerhavna som vi nå bygger på Sjursøya slik at vi kan hindre kø på veiene. Et vanlig containerskip som seiler inn Oslofjorden erstatter cirka 400 semitrailere på hovedveiene inn mot Oslo. Skulle disse trailerne kjørt etter hverandre, ville de ha laget cirka ti kilometer med kø.

 

Julegavene kommer sjøveien