Oslo Havn-bygning nominert til arkitekturpris

Oslo Havn-bygning nominert til arkitekturpris

Skur 84 på Sjursøya inneholder alt fra verksted til kontorer for Oslo Havn. Nå er bygget én av 23 kandidater som er nominert til å motta Oslo bys arkitekturpris.

Skur 84, som er en av Oslo Havns nyeste bygninger, konkurrerer nå om Oslo bys arkitekturpris. Skur 84, eller bedre kjent som «Garasjen», er hovedkontoret på Sjursøya. Det er et servicebygg med garasje, bilverksted og vaskehall, men også kontorlokaler, kantine og garderober. På taket er det en terrasse med flott utsikt. Bygget er også miljøvennlig, med jordoppvarming som sparer 75 prosent av strømmen. Fasaden er av betong med dekor inspirert av sjøkart. Bygget er tegnet av NAV Arkitekter AS og ble åpnet i april 2013.

Arkitekturprisen er et initiativ fra Oslo kommune for å vise byens flotte arkitektur. Målet er at den skal trekke frem bygg eller landskapsanlegg som bidrar til å heve, utvikle og fornye den estetiske kvaliteten på det stedet det er plassert. Prisen kan gis til alle typer byggverk og Skur 84 på Sjursøya er nominert sammen med Ensjø stasjon i kategorien Annet.

Kriteriene som kandidatene vurderes etter er:

• Nyskapende og fremragende arkitektur/landskapsarkitektur

• Høy kvalitet på både konsept og gjennomføring

• At bygg eller anlegg er et tilskudd til Oslo by og dens utvikling: estetisk, funksjonelt eller kulturelt

I oktober vil det være en utstilling av de 23 kandidatene på Rådhusplassen, der man kan lære mer om de utvalgte prosjektene. Finalistene til prisen vil bli offentliggjort på åpningen av utstillingen. Selve vinneren vil bli offentliggjort onsdag 15.oktober, når ordfører Fabian Stang skal dele ut prisen i Rådhuset. Prisutdelingen vil være åpen for publikum.

Les mer om prisen og de 23 kandidatene på Plan- og bygningsetatens nettside

Tekst: Siri Rygh Jerndahl