Oslo Maraton skaper redusert fremkommelighet

Oslo Maraton skaper redusert fremkommelighet

Førstkommende lørdag arrangeres Oslo Maraton, og det vil denne dagen være redusert fremkommelighet for både kjøretøy og gående, og store deler av Oslo sentrum vil være avsperret.

Akershusstranda er en av mange gater som blir sperret av. Alle som leier lokaler og/eller parkeringsplass, levere varer, eller har oppdrag langs Akershusstranda vil slippe fram, men man vil bli stoppet og bedt om å forklare sitt ærend.

For å komme seg til Vippetangen og Akershusstranda med bil, må man benytte seg av tunnelsystemet. Det er ikke mulig å kjøre forbi Operaen eller langs Langkaia.

Biler som skal til Vippetangen/Akershusstranda

  • Kjørende fra Drammen; følg skilter mot DFDS/Stena. Hold til høyre og ta av ut av tunnelen mot lyskrysset ved Havnelagret. Herfra er det mot høyre til Vippetangen og Akershusstranda
  • Kjørende i motsatt retning (nordfra) blir man nødt til å fortsette mot Color Line, Hjortneskaia, for så å snu og tilbake i tunnelen mot DFDS/Stena (samme beskrivelse som over)

Biler som skal fra Vippetangen/Akershusstranda

  • Fra Akershusstranda må man kjøre direkte ned i tunnelen ved Vegtrafikksentralen
  • De som skal vestover må ned i tunnelen, og kjøre mot Grønlia og snu der

Gående til og fra Vippetangen/Akershusstranda

  • I utgangspunktet er det ikke sperret noen veier for gående, men uansett om man skal til/mot Oslo sentralstasjon eller mot Rådhusplassen vil det være redusert fremkommelighet

Rutebuss nr 60 vil IKKE kjøre til eller fra Vippetangen lørdag 20. september mellom 07:00 og 17:00.

Statens vegvesen vil sette opp noen større skilter, som henviser til arrangementet og at fremkommeligheten er redusert. Politiet vil stå ved veisperringene og dirigere bilister riktig vei.


Lenke til løypekartet: http://www.oslomaraton.no/kart/