Prestisjefylt pris til Tjuvholmen

Prestisjefylt pris til Tjuvholmen

Tjuvholmen utkonkurrerte anerkjente prosjekter i byer som Shanghai, Singapore, New York og Barcelona da 7000 eiendomsutviklere møttes til prisutdeling i New York denne uka.

Hvert år hedrer eiendomsbransjen sine egne med prisutdelingen Urban Land Institute Global Awards for Excellence. Prisbidragene blir vurdert etter kriteriene arkitektur og design, innovasjon og lederskap, bidrag til lokalsamfunnet, miljø og bærekraft, samarbeid mellom det offentlige og private, samt finansiell suksess. Prisen er blitt delt ut til utviklingsprosjekter og signalbygg siden 1979, og dette er første gang et norsk prosjekt vinner.

– Vi er utrolig stolte. Vi deler den med alle som bor, jobber og besøker Tjuvholmen som skaper liv og setter farge på den lille holmen, sier Gunnar Bøyum, administrerende direktør i Aspelin Ramm.

Kjente landemerker

Utbyggingen av Tjuvholmen startet i 2005. Aspelin Ramm og Selvaag Gruppen har stått for utbyggingen av holmen, som i dag har rundt 950 boliger og 1450 arbeidsplasser. Her ligger kjente landemerker som Astrup Fearnley Museet og The Thief. – Juryen er imponert over hvordan Selvaag Gruppen og Aspelin Ramm har fornyet bydelen og skapt et nabolag som integrerer boliger, arbeidsplasser, rekreasjonsområder og et spennende kulturtilbud. Utbyggerne har lykkes svært godt med å tenke helhetlig, sier juryleder Leanne Lachman.

Prestisjefylt pris til Tjuvholmen

Imponert ordfører

Ordfører i Oslo, Fabian Stang (bildet), mener Lachman treffer godt med sin beskrivelse. – Tjuvholmen er en liten perle. Her går verdensopplevelser og hverdagsliv hånd i hånd, med alt fra stor kunst til enkelt parkliv. Jeg er imponert over hva utbyggerne har fått til, og glad for å se at stadig flere får øynene opp for bydelen, sier Stang.