Pushwagner-kunst på Filipstad

Pushwagner-kunst på Filipstad

Skur 13 på Filipstad er dekorert med Pushwagners nyeste verk. Motivet «Movement» er et helt nytt motiv av figurer som dekker hele veggen.

Pushwagner har spesiallaget kunsten for skuret i samarbeid med Fineart. Han har produsert sine kunstverk på et pvc-materiale på grunn av de sterke fargene, og denne produksjonen er gjort her i Norge. Det er imidlertid ikke første gangen skurets vegger har blitt benyttet til kunstverk. Bjarne Melgaard og Peter Blakes motiver har også prydet veggene, men da har det vært produsert på en duk av lettere materiale.

Det er Tjuvholmen KS som leier skuret av Oslo Havn, og som ved flere anledninger har hatt kunstmotiver på skuret. Dette i samarbeid med Tjuvholmens gallerier og aktører, til stor glede for omgivelsene. Skuret er for tiden brukt til å lagre brakkerigg og materiell for Tjuvholmen Utviklings arbeid i området. Å bruke et stort havneskur er en unik og god plattform for å vise frem kunst, og det er en spennende tanke å gjøre dette i større grad langs havnen i fremtiden og på den kommende havnepromenaden.

FAKTA OM PUSHWAGNER

Artistnavnet til kunsteren Terje Brofos (74). Utdannet ved Statens kunst- og håndverksskole og Statens Kunstakademi. Regnet som en av Norges viktigste samtidskunstnere, som har oppnådd internasjonal annerkjennelse. Han hadde stor suksess på samtidskunst-biennalene i Berlin og Sydney våren 2008. Pushwagner mottok prisen for beste utstiller på Høstutstillingen 2008. 

Pushwagner-kunst på Filipstad
Pushwagner-kunst på Filipstad
Pushwagner-kunst på Filipstad