Queen Mary 2 ankommer lørdag

Queen Mary 2 ankommer lørdag

Lørdag 8.november kan alle skuelystne i Oslo ta turen ned til havna og ta "Queen Mary 2" i nærmere øyesyn. Det flotte britiske skipet er et av de største vi får besøk av i år.

RMS "Queen Mary 2" er et britisk passasjerskip opprinnelig bygd for transatlantisk rutetrafikk. Skipet ble satt i bestilling i 2000 og er det andre Cunardskipet oppkalt etter den britiske dronning Mary, gift med George V. Queen Mary 2 ble bygd i Frankrike, og var ferdig lille julaften 2003. Dronning Elizabeth II døpte skipet i 2004. I tillegg til transatlantisk trafikk, brukes skipet i dag som cruiseskip. Da skipet ble sjøsatt var hun det lengste, bredeste og høyeste passasjerskip som var bygd, og med en tonnasje på 151 400 tonn var hun også det største. Siden er det bygd cruiseskip som er større, men hun er fortsatt det største bygd for transatlantisk trafikk.

Skipet er 344 meter langt, 41 meter bredt (45 meter over brovingene) og 72 meter høyt (til toppen av skorsteinen), og hun har et dyptgående på 10,3 meter. Skipet har 17 dekk.

Queen Mary ankommer lørdag ca. kl 8, og ligger på Søndre Akershuskai hele dagen.

Queen Mary 2 ankommer lørdag

 Flyfoto fra et tidligere besøk av Queen Mary