Restauranten "Skur 33" åpnet på Akershusstranda

Restauranten "Skur 33" åpnet på Akershusstranda

Et gammelt havneskur ute på bryggekanten nedenfor Akershus festning er forvandlet til en italiensk helårsrestaurant med sjømat på menyen.

Det er Dag Tjersland og Ingunn Svoren, som i dag driver den italienske restauranten Baltazar, som sammen med Steff Herbern står bak Oslos nyeste spisested, Skur 33, Trattoria da mare, som åpnet dørene 20. august.

Akershusstranda skal fylles med mer aktivitet og folkeliv og Oslo Havn KF søkte derfor etter noen til å drive restaurant i skuret. Dag, Ingunn og Steff som vant konkurransen,  har siden i sommer med hjelp av en skare av håndverkere nedlagt utallige arbeidstimer for å forvandle det rå havneskuret om til en restaurant med vinbar.

Restauranten "Skur 33" åpnet på Akershusstranda
Åpnet restaurant med italiensk på menyen. Steff Herbern, kjøkkensjef Dag Tversland og daglig leder Ingunn Svoren.

Spisestedet skal ha et folkelig preg, og på menyen kan du velge alt fra grillet fisk basert på dagens fangst, til pizza bakt i italiensk steinovn. Restauranten har plass til 240 mennesker inne og ute, og vil særlig satse
på sjømat fra norske farvann.

- Vi ønsker alt fra familier til forretningsfolk velkommen ut på bryggekanten. Vi planlegger både å arrangere matkurs og være åpen for ulike happenings, og vi har allerede rukket å bli glad i stemningen og det flotte lyset her nede, forteller Dag som ønsker at flere skal finne veien til denne delen av byen og havna.

Røff og elegant
Med italienske smektende toner og dufter som møter deg i døren er du ikke i tvil om fra hvilket land eierne har hentet inspirasjonen fra. Innredningen er både røff og elegant, du kan nesten tro at du er i New York, og ikke på bryggekanten nedenfor Akershus festning. Men når du ser ut av vinduene og ser både middelalderfestningen tronende bak og Kavringen fyr i innseilingen til Oslo,  er du ikke lenger i tvil om hvor du er. Innredningen er tegnet av Petter Abrahamsen fra Riss Arkitekter, og det meste er spesiallaget til dette lokalet.

-  Vi mener at vi her har laget noe helt nytt i Oslo, og tilbyr noe annet enn Aker brygge og Tjuvholmen. Her på Akershusstranda har vi restaurantnaboene Solsiden, Royal Marine og Pappabuene som har tatt oss vel i mot. Sammen har vi lyst til å gjøre flere i byen kjent med dette flotte området, sier Dag som gleder seg til å overraske norske ganer med fisk og skalldyr i italienske kombinasjoner.

Fakta:
Skur 33, Trattoria da mare www.skur33.no

Åpningstider:
Man- tor 11:30-23:30
Fredag og lørdag 11:30-02
Søndag 14-21

Restauranten "Skur 33" åpnet på Akershusstranda
Røft og elegant. Rå, rustikke vegger og nytt spesialtegnet interiør preger lokalet.Restauranten "Skur 33" åpnet på Akershusstranda
Uteservering med sjøluft.

Tekst og foto: Trude Thingelstad