Makrellykke på Vippetangen

Makrellykke på Vippetangen

Både unge og gamle trekker til Vippetangen i håp om fiskelykke når solen titter frem langs kaikanten. Torsdag 30. juli var herreklubben fra Lambertseter sykehjem på den årlige fisketuren i havna og denne gangen ble det faktisk napp!

Det er ikke til å skyve under teppet at det er flere fiskere på Vippetangen på solskinnsdager enn når det regner, men det er også de som trosser elementene for en ordentlig fin fisk på kroken.

Torsdag var ikke en slik dag, for det var både varmt i været og strålende sol da herreklubben fra Lambertseter sykehjem kom til havna. 

- Vi har ikke bestilt noe regn, sier en av beboerene blidt. Og det ble det ikke heller.

Med seg hadde mennene engangsgrill, pølser, alkoholfri øl, potetgull og annet godt. For mange var det andre eller tredje året de var med på utflukten til havna, og alle så ut til å sette pris på en litt annerledes sommerdag ved vannet.

Det tok ikke lange tiden før fiskelykken slo til og en sprellende makrell ble dratt opp på kaia. Men det var ikke bare fiskerene som hadde flaks, det hadde også den sleipe makrellen som ble sluppet tilbake i fjorden like fort som den fikk komme opp.

Det er ikke tvil om at det er mye sommerglede i en feriedag på Vippetangen.