Første besøk i Oslo for 25 år gammelt cruiseskip

Første besøk i Oslo for 25 år gammelt cruiseskip

Det majestetiske skipet MV Horizon ble ønsket hjertelig velkommen til hovedstaden da hun besøkte Oslo og Revierkaia for aller første gang torsdag 20. august.

Bilde ovenfor: Trafikkleder Espen Hansen, kaptein på MV Horizon Samuel Ferrat Figueredo og cruisekoordinator Anette Brække var alle tilstede da cruiseskipet ble ønsket velkommen på sin første visitt i Oslo.  

I løpet av sine 25 år til sjøs har den gamle traveren MV Horizon seilt under mange navn, flere rederier og besøkt en lang rekke havner over hele kloden. Torsdag kom hun endelig til Oslo, etter å ha tilbragt ni uker blant blågrønne fjorder og vakre fjell på Norges vestkyst. 

MV Horizon ble bygget i Papenburg i Tyskland i 1990, og seilte under nettopp dette navnet for Celebrity Cruises fram til 2005. Etter dette skiftet skipet både navn og eier to ganger, før det gikk tilbake til sitt opprinnelige navn for Croisières de France i 2012.  

I årevis seilte skipet i Middelhavet, med Palma de Mallorca som hjemmehavn. Det er langt kjøligere ruter det 47 427 bruttotonn tunge cruiseskipet seiler nå om dagen, med anløp i blant annet Baltikum, Norge og Island, men Middelhavet og Karibien er fortsatt på anløpslisten.

Det er plass til 1828 passasjerer ombord på det nå blåmalte skipet og så godt som alle lugarene var bebodd da MV Horizon ankom Revierkaia på torsdag. 

Tradisjonen tro, ble kaptain Samuel Ferrat Figueredo overakt en crest med Oslos byvåpen. Oslo Havn fikk også en plakket med skipets navn og bilde til minne om anledningen. 

Første besøk i Oslo for 25 år gammelt cruiseskip

MV Horizon lå trygt til kai på Revierkaia, ikke langt fra DFDS ferje til København.