Kunstskulptur på Festningsallmenningen

Kunstskulptur på Festningsallmenningen

Kunstner Christian Bermudez tematiserer migrasjon, immigrasjon og kulturelle endringsprosesser med skulpturen Evergreen, som nå kan sees på Festningsallmenningen.

Skulpturen er inspirert av ballastplanter. Ballastplanter kom til Norge i seilskutetiden (ca 1500 - 1900) som blindpassasjerer i form av frø sammen med ballaststein, -sand og -jord. Ballast var nødvendig for å stabilisere seilskuter med høy rigg og stor seilføring. Ved dumping av ballasten i havnen spredte frøene seg og kunne spire og slå rot. Mer enn hundre nye arter har kommet til Norge på denne måten.

Våren 2015 vil også ballastplanter i bed og asfaltmalerier på Festningsallmenningen bli en del av prosjektet. Christian Bermudez (f.1976) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og Filmskolen på Lillehammer. Han benytter ofte elementer fra arkitektur, landskap og historie i sin kunst. Hans hovedfokus er å jobbe med tredimensjonale rom, som installasjoner og intervensjoner in situ, særlig i det offentlige rom. Temaer som migrasjon og tilhørighet er kjernen i Bermudez sine arbeider. Han har arbeidet aktivt som kunstner siden 2005 og er medlem av Norsk Billedhoggerforening og Norske Billedkunstnere.

Evergreen er en del av Kulturetatens nye kunstordning for kunstprosjekter i offentlig rom. Kulturetaten har bidratt til Evergreen som ett av Kunst i Oslos 17 temporære kunstprosjekter i 2014/2015.

Prosjektet er støttet av Kulturetaten, Sparebankstiftelsen DNB og Bergesenstiftelsen.

Veidekke, Comrod, Sikkens - AkzoNobel og Oslo Havn KF har bidratt til å realisere prosjektet.

Kunstprodusent og prosjektleder: Kulturbyrået Mesén

Les mer på: http://evergreen-oslo.tumblr.comhttp://evergreen-oslo.tumblr.com/

Kunstskulptur på Festningsallmenningen